top of page

Gjør morgenyoga til ditt rituale :)

Skap deg en morgenpraksis med yoga og med det en god vane (rituale) - det setter tonen for resten av dagen!Morgen Tradisjoner

Noen yoga-tradisjoner, som Ashtanga-systemet anbefaler å gjøre yoga asanas tidlig om morgenen, om mulig før solen stiger. Hva er egentlig fordelene med en tidlig praksis (og hvordan i huleste skal jeg klare å stå opp sååååå tidlig?). Her er 5 gode grunner til at du skal våge.å utfordre deg selv til å teste morgenyoga :)


  1. Hodet er tomt og du er ikke så påskrudd - så det er lettere å sette seg en intensjon. Hva ønsker du å få ut av praksisen, hvordan kan du møte en kropp som er så trøtt?

  2. Hilse solen. I mange tradisjoner har man ulike måter å møte soloppgangen på, og å ta imot den nye dagen - i yoga er det nettopp Surya Namaskar (Solhilsen). Kanskje er du så avkoblet naturen og lever i en teknologisk verden at du har tatt avstand fra det vi kommer fra og egentlig er? Kanskje Yoga kan minne deg på din natur og ditt vesen?

  3. I løpet av natten legger det seg "slagg" og avfall mellom muskler og i bindevev. En ypperlig måte å få dette ut av kroppen på er med strekk og tøy - som jo yoga er.

  4. Med morgenpraksis kan du vekke kroppen på en naturlig måte og skape en egen space for deg selv før du møter "resten av dagen og verden". Kjenne etter hvordan du egentlig har det, våge å møte deg selv på matta.

  5. Pust. Kun gjennom pusten kan du forankre deg i øyeblikket og nuet. Kroppen lever i fortiden, sinnet i fremtiden - og kun pusten er ditt anker til her og nå. Yoga gjør at du kjenner hvert åndedrett og lar deg fokusere på nettopp pusten.


Yogabird har både morgenkurs (grytidlig på torsdager) og mange gratis klasser på facebook. Du finner garantert en klasse du liker! Velkommen!

22 views0 comments

Recent Posts

See All

Коментарі


bottom of page