top of page

Indiske Middagsretter på 1-2-3

Matretter laget med tid, kjærlighet og mye sunt krydder gir næring til kropp, sjel og sinn. Her er får du en base-oppskrift som enkelt kan varieres -den skal syde og koke lenge. Og setter seg gjerne ekstra godt om du lager den en dag eller to i forveien.

God apetitt.


Ingredienser ( 8 pers)

1 finhakket løk

1 ss hakket/revet ingefær

3 hvitløskfedd


2 Søtpoteter i terninger

1 1/2 dl gule linser (rå)

2 røde paprika i terninger

2 bokser hakkede tomater

2 bokser kokosmelk

4 ss Ghee / kokosolje til å steke i


Krydder 2 ss Garam Masala

1 ss paprikapulver

1 ss gurkemeie

1ts hvitløkspulver

1 ts chilli (eller mindre om du ikke liker så sterkt)

Spisskumin om du vil

1 ts salt


Fremgangsmåte:

Smelt ghee/ kokosoljei en vid kjele som rommer - gjerne en stålkjele eller jerngryte. Ha i alt krydderet og la det surre på svakere varme i 3 -4 minutter. Ha i finhakket løk, hvitløk og ingefær. Rør godt og la det surret et par minutter til. Stek søtpotetterningene i en stekepanne med ghee/ kokosolje et par minutter til gyldent.


Ha paprika, søtpoteter og linsene i kjelen og la det surre litt til. Tilsett tomatene og kokosmelken. Dersom det er for "tørt" tilsetter du litt vann eller en boks til med tomater/kokosmelk. La det koke opp og skru ned varmen. Nå kan det stå og putre svakt i et par timer - slik at linsene er mye og ferdigkokt. Server med fersk naan, koriander, mangochutney, raita og selvsagt nykokt basmatiris. Velbekomme.Denne retten kan du enkelt tviste og vri på ved å tilsette andre grønnsaker som buketter med blomkål, broccoli, gulrøtter, eller ha i kikerter i stedetfor linser. Variere gjerne krydderet også ved å teste andre masala fra grønnsaksbutikker. NYT:29 views0 comments

Recent Posts

See All

Σχόλια


bottom of page