top of page

Morgenpraksis - skal denne høsten bli starten på nye vaner?


Hvordan starter du dagen? Hva er det første du gjør? Hvilke tanker gjør du deg på morgenen? Er hverdagen og livet ditt "et mas" fra den ene til den andre? Kjenner du på uro og krav, eller har du med deg en indre ro og stabilitet gjennom dagen?


For hverdagen kan virkelig vippe oss over ende. Alt vi skal. Alt vi skal rekke, gjøre, alt vi må og alt vi bør. I tillegg til alltid tilgjengelig Internett, er det enda lettere å være "på" hele tiden. På do, når du spiser, på vei til jobb, i senga....Hvor og når skal du skape en ro og støtte for å møte selve Livet?


En fast rutine, en stødig morgenpraksis er med på å etablere ro i sinnet over tid, og gjør at du står stødigere. Møt hver dag med ydmykhet og respekt og sett av litt tid for deg selv. Det trenger ikke være 2 timer hver morgen, men hva med opptil 1 time? Stå opp før de andre og ta deg en dusj. GJør deg klar til å møte deg selv, og å forberede deg på dagen og hva som kommer til deg i dag. Møt matten, og jeg foreslår følgende morgenpraksis for deg:


  1. Meditasjon. 10 min Sitt rett i ryggen og med kryssede ben. Du kan meditere på pusten, inn og ut, eller fokusere på et mantra om det føles lettere. "So Ham" (Jeg Er) er et fint å starte med.

  2. Asanapraksis 40 min Finn en klasse på nettet, gjør gjerne en av Yogabirds Morgenklasser på Facebook, eller bare gjør det du husker av en serie du følger eller øver på.

  3. Pusteøvelser/ Pranayama 8 min Sitt rett i ryggen og med kryssede ben. Pust inn og ut gjennom nesen x 8. Prøv deretter å doble utpustens varighet, og gjør dette 8 ganger. Den siste runden på 8 pust kan du i tillegg holde pusten mellom inn-og ut- pust og telle til 8 inni deg.

  4. Hvile i Shavasana 10 min


Her har du en stabil, fin og god start på dagen, som i tillegg til asanas og stillinger, inneholder pusteøvelser og meditasjon - to andre viktige komponenter i yoga. Sørg for at du har laget deg en liten "yogaplass" med lys, figurer, der du har ro og en god temperatur. God praksis!


8 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page