top of page

Hva er en "helsereise"?


Helse er mer enn trening, hva du spiser og hvordan du har det psykisk. I østen praktiseres Ayurveda for å fremme helse. Dette er antatt å være det eldste helsesystemet som i dag praktiseres i utstrakt grad. Ayurvedisk medisin er opptatt av hele menneskets tilstedeværesle, både fysisk, mentalt, emosjonelt og åndelig. Hensikten? Å fremme helse og et langt liv. (kilde: SNL)Yoga "overalt"

En romslig uke på et Ayurvedisk sted gjør noe med meg, lagt utover å "lande" og hvile flere dager i strekk. Stemningen og atmosfæren, menneskene og omgivelsene, roen og vennligheten - den trenger inn og gjør godt på alle plan. Yoga kommer fra sanskrit, og betyr å føre sammen eller å forene. Med yoga så forenes vi med "oss selv" og det vi kommer fra/ hører til, som gjerne omtales som en universell kraft og noe opprinnelig som er i alt levende.

Under et ayurvedisk opphold blir alle sanser berørt: lukt, syn, smak, hørsel og følelser.
En typisk dag starter med morgenyoga

Tidlig morgen inviteres du til å bli med på morgenyoga, og kanskje litt pusteøvelser samt stillhet og enkel meditasjon. Solen har enda ikke stått opp, men morgengryens lyder er.å høre. Fra kjøkkenet, fra landsbyen i nærheten - en moped i det fjerne, akkopagnert av eksotiske fugler som har tatt på seg jobben å vekke oss.


Yogaen passer alle nivå og øvelsene er kjente og "enkle" om enn kanskje i en rekkefølge vi ikke vanligvis gjør. Ofte praktiseres en type Hatha-yoga som er en klassisk yogaform med solhilsen, kriger, balanserende sekvens, sittende del, liggende del og en avsluttende der vi kanskje gjør inversjoner (opp-ned-stilinger).
Maten - velsmakende, sunn og nærende


Frokost - lunsj og middag, hver dag serveres tre gode måltider. Starten på dagen bugner av gode og ferske frukter, egg og omeletter, grøter og korn, en rekke eksotiske juicer og egentlig alt du måtte ha lyst på. Men her er fritt for kjøtt, så verken pølser eller bacon er å oppdrive. Solen smyger over horisonten, morgenyogaen har satt en deilig start i kropp og sinn, og det er bare å nyte og ta i mot.


Lunsj og middag er gjerne en rekke retter du bare forsyner deg fra som et koldbor. Her er mer orginale indiske ayurvediske retter, som kimchi, linsegryter og dahl i ulike former.


All maten er merket med en dosha (Vatha, Pitta eller Kapha) , så du velger den maten som din type "skal ha", og jeg kan love deg at det er mye godt å velge mellom!


Du spiser så mye du vil, i det tempo du vil, men holder deg unna de matvarer og retter som ikke svarer til din ayurvediske type.

De ayurvediske behandlingene / massasjene


For å komplettere oppholdet og effekten av ayurveda er massasjer eller "ayruvediske behandlinger" en viktig del av oppholdet. Derfor er det 1,5-2 timers massasjer hver dag, der behandlingen settes sammen utfra ditt behov. Kanskje er det å fjerne giftstoffer fra kroppen, kanskje er det å roe hele systemet ned eller bare å bedre flyt og sirkulasjon. Jeg kan love deg du blir tatt godt hånd om! Med varme og nærende oljer, erfarne fingre som masserer og trykker, kombinert med urter og ulike trykketeknikker - dette gjør godt!
Innsmurt i pleiende leirer og ansiktsbehandlinger, oljer i håret og kremer for det meste, er det godt med en fresh dusj i etterkant og bare la effekten gjøre nytten.


En helsereise er MER enn feriedager med sol og hvile - er det din tur nå?

Det er masse fritid på dagen, som kan benyttes ved bassengkanten eller kanskje en tur ned til stranden. Varmen og lyden fra bølgene, fremmede fugler i trærne og den gode atmosfæren gjør at du virkelig kan slippe taket. Du gjenvinner balansen, tilstedeværelsen, roen og stopper tiden en liten stund. En helsereise sitter lenge i kroppen, og India byr på opplevelser for livet.


Nå kan du også være med til Somatheram og bli med på en helsereise. Medio april 2024 reiser vi med Viljareiser til Kerala, og det er noen få plasser igjen, kanskje er det din tur nå? Les mer og bestill din tur her.
42 views0 comments

Recent Posts

See All

ความคิดเห็น


bottom of page