top of page

Reisebrev fra India


Ayurveda er et gammelt indisk prinsipp for å forebygge sykdom og skade, fremfor å reparere i etterkant. Yoga, pust, nærende mat, meditasjon og massasjebehandlinger er viktige elementer i ayurveda. Og i april reiste et følge på 14 damer sammen til Kerala, delstaten helt sør i India, for en vindunderlig helsereise.Dagsrytme

I følge ayurveda bør man stå opp før solen, hvilket vi ofte gjorde. Morgenlyset og stemningen er vinduerlig. Fiskerne kommer inn med dagens fangst, temperatruen er veldig behagelig og dagen starter.

Hver dag fikk vi anledning til å starte dagen med yogalærer Djebastin der vi gjorde pusteøvelser (pranayama), mediterte og gjorde fysisk yoga (asana).


Måltider

Ett av dagens mange høydepunkt var frokosten. Ferskpresset juice av ananas, mango og andre eksotiske frukter, nystekt omelett, ulike gryn og grøt blandinger og ikke minst nykuttet frukt! Selvom kaffe kanskje bør eller skal unngås, er det nydelig å starte måltiden med en varm kaffekopp.I følge Ayurveda bør kalde drikker unngåes, og det beste er å drikke temperert, slik at det er mest mulig likt kroppens temperatur. Lunken urte-te var den foretrukne drikken i varmen, sammen med vann. Ferskpresset juice og kaffe gjennom dagen gjør også godt i varmen.


Maten velger du utifra hvilken Dosha du er, og all mat er merket. Så om du er Pittha, Vatha eller Kapha - du har alltid mange gode retter å velge fra uansett tid på døgnet.


Dagen

På stranden å slappe av med en bok eller bade i bølgene. Bassenget på hotellet var forlokkende for andre, eller kanskje bare ligge i en hengekøye og nyte dagen og varmen med musikk på øret.

Daglige behandliger på 2,5 time med massasje, stillhet og lange bindevevsbehandliger ble gjort på dagtid. Det er godt å både komme vekk fra den stekende solen litt, og ikke minst å få nydelige massasjer som gjør godt på dypet.Hva skjer egentlig med deg på en vinduerlig helsereise?

Når du kan slappe av og bli tatt vare på i flere sammenhengende dager. I godt selskap med gode damer og venner omkring deg, daglige behandlinger og med sunn mat og drikke - ja, da senker vi guarden. Da kan vi lande og lade opp. Da kan du få hverdagen på avstand og kanskje se med litt andre øyne på hva du gjør, hvordan du egentlig har det og hva du kanskje kan eller skal endre på i livet ditt.


Alt later til at det blir en ny tur til Kerala våren 2025. Kanskje det er din tur da?
11 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page