top of page

Dagen for psykisk helse!


Søndag 10. oktober markeres Verdensdagen for psykisk helsevern i over 150 land. Psykiske plager og lidelser er utbredt i Norge. I løpet av livet vil 30-50 prosent av befolkningen oppleve psykiske vansker av et visst omfang, ifølge Helsedirektoratets rapport fra 2015.


Årlige spørreundersøkelser og evalueringer gjennom Verdensdagen, viser at samfunnet har bidratt til større åpenhet om psykisk helse, men at vi på individuelt nivå fortsatt synes det er lettere å snakke om vår fysiske helse enn vår psykiske (kilde Om Verdensdagen - Verdensdagen for Psykisk Helse)

Vi har fortsatt en stor og viktig jobb foran oss for å gjøre det enklere å snakke åpent og fordomsfritt om hvordan vi har det. God psykisk helse bygges i omgivelsene våre og er et felles ansvar. Vær oppmerksom. Vær til stede. Følg opp!


Hva kan du gjøre?

Netti og Camilla i Yogabird er i disse dager i gang med en 2-årig utdannelse hos Audun Myskja, for å bli meditasjonslærere. Meditasjon da som mer enn å "finne ro" og "være oppmerksomt tilstede", og heller å øke en bevissthet både hos oss selv og i omgivelsene rundt oss. Drømmen er å kunne tilby tjenester og hjelpe andre til å finne hjem i seg selv. I dagens digitalisering blir vi stadig mer utilgjengelige for oss selv, og opplevelsen av å ikke vite hvem man er eller hva man vil er kanskje gjenkjenbar hos flere. Gjennom å se verdien og viktigheten av hvem DU er, din fysiske og psykiske helse, kan kanskje flere finne en opplevelse av å leve livet sitt slik man vil.

Vi tilbyr i dag yogaklasser og retreats, men ser at psykisk helse og meditasjon vil ta en stadig større og viktigere plass fremover. Vi har en jobb å gjøre. Vi er en del av samfunnsoppdraget.12 views0 comments

Recent Posts

See All

Opmerkingen


bottom of page