top of page

Hvordan velge en yogaform som passer deg?Noen finner roen av å bevege seg, andre av å sitte stille. Det aller beste med yoga er at det finnes en variant for alle. Personlig er jeg mest glad i flytbasert yoga – vinyasa – der pust og bevegelse kobles i lange, fysisk utfordrende og dynamiske sekvenser, gjerne utført til musikk. Da blir praksisen som en slags kontrollert dans, og jeg kan oppleve å gå i ett med det jeg driver med.

Det er gjennom å bruke pusten til å tone inn og være helt til stede i kroppen at jeg virkelig kjenner yogaglede og kan føle det som kalles «the yoga high» etterpå.

Er du ny med yoga, anbefaler jeg at du prøver flere lærere, studioer og retninger før du lander på et svar. Hos oss i Yogabird kan du bli kjent med den klassiske yogaformen Hatha, teste Vinyasa/ Flyt og Yin/ Restorativt.


ASHTANGA:

Fysisk utfordrende og dynamisk form for yoga, der koblingen mellom pust og bevegelse er sentral. Undervises i faste serier, stilling for stilling. Oppleves etterhvert som meditasjon i bevegelse på grunn av fokuset på pusten.


HATHA YOGA:

Den opprinnelige betegnelsen på all fysisk yoga, men i dag brukes ordet til å beskrive helt «klassiske» yogatimer som ikke følger en bestemt guru eller tradisjon. Gjerne mindre fokus på flyt og overganger.


VINYASA:

En dynamisk form for yoga, der de enkelte stillingene flettes sammen til flytende sekvenser avhengig av lærerens intensjon og mål for timen. Ofte et mindre åndelig fokus enn i de over nevnte formene, dog stor forskjell fra lærer til lærer.


YIN YOGA:

En rolig yogaform bestående av sittende og liggende stillinger der man arbeider aktivt med ledd og bindevev. Målet er å løsne opp i spenninger ved hjelp av lange hold, og samtidig bruke pusten til å roe helt ned og gi slipp.


RESTORATIVE YOGA:

Gjennoppbyggende yoga er avslapning satt i system. Her brukes puter, klosser og stropper for å komme inn i stillingene, som alle antas å ha en terapeutisk effekt. Hver øvelse holdes opp til 20 min uten at man bruker muskelkraft.
6 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page