top of page

Hvilken yogamatte skal jeg velge?

En god yogamatte som ikke sklir, gir godt grep og slitesterk er en god investering. Det er mange å velge mellom, fra de rimeligste på sportsbutikker eller Biltema, til de mest kostbare på eksklusive yogasentre. Men hva skal du velge og hva er du ute etter? Her finner du 5 gode tips til valg av yogamatte.1) Velg en matte som er stabil. Når du gjør yoga er viktig at matten ligger på samme sted, ikke sklir eller bretter seg. Så en matte som er "festet" i gulvet og holder seg på samme sted er viktig. Her er det ingen fast regel, men min erfaring er at de litt dyrere mattene som er litt tyngre - gjerne er de som ligger litt mer stabilt.


2) Enkel å rengjøre

Matten er nær og personlig. Her ligger du ned, også med nesen ned i matten, samtidig som du gjerne ruller den ut "overalt". Renhold er viktig, og det kan være smart å velge en matte som er grei å holde ren. Jo mer "spor" og strukturer, jo vanskeligere å holde ren. Men på den annen side - det er enkelt å skylle matten ren i dusjen og la den tørke, evt å spraye den med renholdsspray laget for matter.


3) Miljøvennlig og minst mulig klimaavtrykk

Mange matter er i dag resirkulerte, eller laget av ombruksmaterialer. Det er både fornuftig og gir gode matter av gode materialer. Tenk på miljø og bærekraft når du velger matte.


4) Tung eller lett? Skal matten din bare være hjemme, kan du ta den matten som er best og ikke tenke på vekt eller størrelse. Men har du tenkt å frakte den frem og tilbake, og kanskje ha den med på tur kan det være smart å velge en lettvekter. Det finnes også egne reisematter, som verken tar mye plass eller er tunge - ideelle for kofferten eller ryggsekken!


5) Pris og kvalitet

Tenk over hvor mye du vil bruke på en matte. De kan koste alt fra et par hundrelapper til oppimot flere tusen kroner. Kvaliteten henger dessverre med kosten, er min erfaring. Selv har jeg ulike matter til ulike behov. Hjemme-matten min bruker jeg daglig, og den er kun min og ingen får låne den. For tiden er dette en Manduka ProLite - og jeg elsker den. Ellers sverger jeg også til Jade-matter. Begge disse merkene er gode, slitesterke, miljøbevisste og du får mye matte for pengene.Uansett hvilken matte du velger - så anbefaler jeg at du tar en titt på det gode utvalget hos Lumiyoga. I tillegg til å ha masse gode matter, har du også her mye fine klær og annet utstyr til meditasjon og yoga. I tillegg får du rask levering og veldig god service :) Visste du forresten at som kunde og venn med Yogabird - så får du 15% på alle bestillinger herifra! Send meg en e-post, så deler jeg en rabattkode med deg du kan anvende når du bestiller.Lykke til med valg av yogamatte!

87 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page