Overalt i India, på gaten og over de enkleste kar, kokes det Chai Latte. Chai betyr te og Latte er melk - så dette er jo; te med melk.
Gjennom årene har jeg laget ulike varianter av denne teen, alt fra pulver jeg har kjøpt og blandet ut, testet dyre te-merker, men også de mer enkle variantene. Jeg har konkludert - den beste oppskriften er den du bruker tid på å lage, der smaken kan sette seg, med enkle og gode råvarer (som feks fersk kardemomme). Te-typen jeg faller tilbake på er PG-te som du får i grønnsakshandlere ,eller rett og slett den gule klassiske fra Lipton. Engelsk frokost te med melk - da har du starten på en god Chai Latte. Her er min favoritt:

Ingredienser til en raus kopp
1 pose Lipton te/ PG
1 dl melk, gjerne plantebasert som havre
1 dl vann
2-3 knuste kardemommekapsler
litt honning
(kanel el muskat etter ønske)
Ha vann og melk i en kjele sammen med knuste kardemommefrø og teposen. Kok opp. Om du rører så vær forsiktig slik at det ikke går hull på teposen.
La det hele få et oppkok og gjerne la det koke en stund slik at drikken "setter seg". Tilsett honning etter ønske og server rykende varm. God apetitt!
Comments