top of page

Hvorfor gjøre de tibetanske riter?

Updated: May 5, 2023

Enten du er topptrent eller aldri har kommet ordentlig i gang med å trene, vil de tibetanske ritene gi deg et perfekt komponert ritual som forener styrke, fleksibilitet, bedre koordinasjon og økt utholdenhet – både i kropp og sinn. Ritene gir en ramme for daglig trening som er mulig å gjennomføre over tid.

Sett av 15 min hver dag og få det bedre fysisk og mentalt.De fem ritene


De tibetanske ritene er et veldig godt eksempel på at "yoga er for alle". Ritene, som ofte blir kalt «ungdomskilden», er fem øvelser som kan være morsomme for barn og balanserende for eldre – og passer for alle voksne, uansett form, størrelse og erfaring.

De fem tibetanske ritene tar deg med på en tradisjonell reise av asanas fra Østen, på samme tid som du styrker musklene og pulsen: og du bestemmer selv hvor intenst du ønsker å utføre dem, kun ved å skru opp hastigheten og repetisjonen.


Hvis du utfører de tibetanske ritene regelmessig, vil både kropp og sinn føle seg friskere, og mennesker fra hele verden har oppgitt at de både har forbedret søvnkvaliteten sin, fått bedre hukommelse, opplevd strammere hud og et yngre utseende, samt at mange opplever forsinket sykdomsutvikling ved leddgikt. Husk derimot å alltid rådføre deg med en lege dersom du har noen kroniske lidelser før du starter med yoga eller andre aktiviteter.


De 2 ekstra øvelsene

I tillegg til de 5 klassiske øvelsene finnes det to ekstraøvelser, mer for pust, sjel og sinn enn for kroppen. De kan være litt vanskelige å få til i starten (spesielt rite 6 der du skal tømme pust og holde magedraget inne uten pust i magen - det krever litt øvelse ;), men ikke gi deg. Det er bedre å gjøre litt og å gjøre det riktig enn å hoppe over fordi det er vanskelig.Værsågod - her er den komplette serien :)

Så, finn frem matten din og la oss gjøre noen energigivende øvelser! Last ned ritene her eller print ut og ta med deg der du er.


Oversikt_ De Tibetanske Riter_ nettside
.odt
Download ODT • 358KB


Masse lykke til!Camilla og Netti er elever hos legen Audun Myskja, forfatteren bak "De Tibetanske Riter" og "Ungdomskilden".


67 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page